بازار جیوه از چند سال قبل بوده و در یک سال اخیر بسیار داغ شده چرا که عنصری است که در گذشته آنقدرها ارزشمند نبود داخل لوازم خانگی مانند تلفن های رومیزی، چرخ خیاطی، اتو ، دماسنج های قدیمی، تلوزیون های قدیمی و… استفاده می شده و در حال حاضر با کم شدن این عنصر و اینکه دانشمندان پی به ارزش آن برده اند بسیار گرانبها شده است و از گرمی ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان شروع می شود و بسته به نوع آن این رقم بالا می رود و در بازار فضای مجازی چند وقتی است که همه می گویند چرخ خیاطی های قدیمی شما جیوه دارند و بسیاری از افراد روی سامانه های آنلاین این ابزار را برای فروش قرار داده اند.
اینکه بفهمیم این ماده ارزشمند درون وسایل قدیمی و عتیقه موجود است یا نه بسیار ساده است اما در آوردن جیوه کار هر کسی نیست و نگهداری آن نیز سخت است اما عده ای دائما به دنبال این مواد هستند. با تک کارت همراه باشید تا بیشتر با این محصول آشنا بشوید
فهرست مطالب
جیوه چیست؟
جیوه یا سیماب با نام قدیم ژیوه یک عنصر شیمیایی است با نماد Hg و عدد اتمی ۸۰ . جیوه ماده ای سنگین است دمای ذوب آن -۳۸ و نقطه ی جوش آن ۳۵۶ درجه سانتیگراد است. ذات جیوه از نوع دیا مغناطیس یا دفع کننده مغناطیس است، اما مولکول جیوه جذب پذیری بالایی دارد نسبت به شدت جریان جذب پذیری تغییر یافته نمی تواند آن بار الکتریکی یا مولکولی و الکترونی جذب شده را به شکل مولکول خود تغییر دهد و دوباره تابش نماید. مولکول جیوه تحت شرایط متفاوت به وضعیت و حالتهای موقت بنابر جریان وارد شده تأثیر میپذیرد و وضعیت مولکولی جیوه و شکل جیوه تغییر مینماید. تک کارت
جیوه چه زمانی کشف شد
این عنصر در گورهای متعلق به ۱۵۰۰سال قبل از میلاد یافت شده است. این فلز را چینیها و هندیهای باستان شناخته بودند که یونانیان از آن در پمادها و رومیان از آن در لوازم آرایش استفاده میکردند. جالب است بدانید که در سدهی هجدهم و نوزدهم برای ساختن کلاههای نمدی، کلاهدوزان برای جداکردن موی حیوانات، نیترات جیوه مصرف میکردند که این موضوع خود منجر به آسیبهای مغزی درمیان کلاهدوزان شد.
تماس با جیوه
در مراحل اولیهی تماس با جیوه ممکن است شما علائمی نظیر تاری دید، تحریکپذیری، سوزش و خارش پوست، زخم شدن دهان، التهاب لثه، راه افتادن آب دهان مواجه شوید. اما علائمی که در مراحل بعد شما را با مشکل مواجه خواهد کرد علائمی نظیر تنگی نفس، بیحسی و سوزش، لرزش، عدم هماهنگی، کم شدن بینوایی و همچنین شنوایی خواهد بود.
به این نکته دقت فرمایید که کودکان به ویژه در دوران جنینی، جمعیتهایی که اغلب از ماهی و غذاهای دریایی مصرف میکنند، دندانپزشکان و کارگران کارخانههایی که در محل کار با جیوه کار میکنند از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض خطرند.
شماره تماس ندارید؟
وبسایت جهت اطلاع رسانی است و خرید و فروش نداریم