مشاهیر, نیشابور

پروفسور حسین صادقی

پروفسور حسین صادقی تک کارت نیشابور

پروفسور حسین صادقی یکی از نیشابوریان شناخته شده در سطح جهان است، ایشان متولد شهرستان نیشابور و شهر چکنه می باشد و یکی از جراحان قلب و عروق موفق بودند که توانستند با ابداع روش های نویین و تکنیک های جدید جراحی آوازه ی خود را جهانی کنند و در مدت انجام کارهایشان عمل های موفق زیادی را انجام بدهند. پروفسور حسین صادقی پس از بازنشستگی نیز به کارهای ادبی روی آوردند و اقدام به ترجمه ی رباعیات حکیم عمر خیام نیشابوری به زبان های انگلیسی و فرانسه نمودند.

فهرست مطالب

درباره ی پروفسور حسین صادقی

پروفسور صادقی در طی سالیان تدریس و تحقیق در دانشگاه لوزان، ابداعات جدیدی در امر جراحی قلب و عروق بوجود آورد. خود ایشان در این باره می گویند: « در مدت قریب به سی سال، جراحی قلب و عروق را در دانشگاه توسعه دادم، به طوریکه تعداد عمل های جراحی قلب باز که در سال اول مسئولیتم فقط ۶۰ عمل بود به متجاوز از ۹۰۰ عمل در سال آخر اشتغالم رسید. در این مدت نوآوری هایی در تکنیک جراحی عروق قلبی، تعویض دریچه های قلب، جراحی نارسایی های مادرزادی قلب و جراحی عروق بوجود آوردم.
پیشرفت های زیادی هم در مراقبت های بعد از عمل انجام دادیم که سبب بهبود نتایج عمل های جراحی قلب و عروق گردید. نتایج خوب عمل ها هم با بهترین مراکز قلب دنیا رقابت می کرد. مثلاٌ در جراحی پیوند قلبی که تلفات بعد از عمل حتی در بهترین مراکز قلبی جهان بین ۸ تا ۱۰ درصد است در بخش ما فقط ۷/۳ درصد بود.»
پروفسور صادقی در مدت اشتغال در حدود دو هزار نفر از هموطنان را عمل جراحی قلب نموده است. همچنین به دلیل تبحر بسیار و نتایج درخشان، دو نفر از رؤسای جمهور کشور سوئیس را نیز عمل جراحی قلب نموده است. تک کارت
پروفسور صادقی پس از بازنشستگی بیشتر به کارهای ادبی پرداختند، و بواسطه موانست دیرین با ادب فارسی، تصمیم به ترجمه رباعیات حکیم عمر خیام به زبان های انگلیسی و فرانسه نموده که با تلاش ایشان اثر ارزشمندی مشتمل بر ۱۱۰ رباعی منسوب به حکیم نیشابوری و خط استاد امیرخانی و تابلوهای زیبای استاد فرشچیان به طبع رسید.

زندگی نامه و تحصیلات

حسین صادقی پنجم بهمن ۱۳۰۸ در خانواده‌ای ادب دوست در شهر چکنه، بخش سرولایت شهرستان نیشابور به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی را در همان شهر و در مدرسه‌ای آغاز نمود که توسط پدر وی تأسیس یافته بود. او برای ادامه تحصیل یه شهرهای نیشابور و مشهد رفت.تک کارت
صادقی در سال ۱۳۲۹ در آزمون‌های مرسوم آن زمان جهت ورود به دانشگاه شرکت کرد، و موفق گردید در کنکور دانشکده‌های پزشکی، فیزیک و اعزام به خارج پذیرفته شود و پس از آن جهت ادامه تحصیل راهی سوئیس گردید، تا اینکه در سال ۱۳۳۶ دکترای پزشکی خود را از دانشگاه پزشکی لوزان دریافت داشت. سپس جهت اخذ تخصص عازم آمریکا گردید و توانست در سال ۱۳۴۲ بورد تخصصی جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی قلب و ریه را از دانشگاه‌های معتبر ایالات متحده آمریکا دریافت دارد.
وی در طی دوران تحصیل و همچنین پس از آن از بهترین شاگردان و همکاران کریستیان بارنارد جراح مشهور قلب محسوب می‌گردید.

فعالیت های ایشان

صادقی پس از بازگشت به ایران مدتی در بیمارستان مسیحی مشهد به کار پرداخت و بعد از مدتی خدمت به هموطنان خویش، دوباره جهت مطالعات بیشتر عازم سوئیس گردید و به سمت ریاست بخش جراحی قلب و عروق دانشگاه لوزان منصوب شد. ایشان به مدت نزدیک سی سال ریاست بخش قلب و عروق و کرسی استادی این رشته را در دانشگاه لوزان برعهده داشت تا اینکه در سال ۱۳۷۵ بازنشسته گردید.تک کارت
پروفسور صادقی از بورسیه سالانه دو دانشجوی مستعد نیشابور به سؤیس با حمایت بنیادی که به نام وی در حال راه اندازی است، خبر داد. وی همچنین به احداث موزه قلب در نیشابور با هدف آشنایی مردم با آناتومی قلب و بیماری های مربوط به آن به صورت ملموس خبر داد و گفت : این موزه میتواند نقش مؤثری در پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی و سلامتی مردم داشته باشد و همچنین قطبی علمی و جاذبه ای توریستی در شهر ایجاد می نماید.
دیدار با دانش آموزان استعدادهای درخشان، پزشکان نیشابور، کتابداران، اعضای شورای شهر و مدیران و نمایندگان شهر، حضور در کانون پرورش فکری و دیدار با مربیان پرورشی، شرکت در همایش بررسی رباعیات خیام، حضور در بخش سرولایت و برزنون زادگاه خانوادگی، حضور در ممدجویان مرکز توانبخشی میعاد و بازدید از آرامگاه مشاهیر نیشابور و خیام و عطار و کمال از دیگر برنامه های سفر سه روزه وی و نیز برادرش پروفسور رضا صادقی (روانشناس بالینی) به نیشابور بود.

۴.۵/۵ - (۱۹ امتیاز)

1 نظر در “پروفسور حسین صادقی

  1. اصغرزارعی گفت:

    خدمات پدر دکتر به بخش سرولایت خصوصا چکنه در تاریخ جاویدان خواهد ماند تصورکنید آن زمان راکه برای آموزش نوین چه زحمت‌ها وچه مشکلاتی را تحمل اما هم چنان یک کوه استوار بوده من دلم می خواهد بتوانم با دکتر ارتباطی بگیرم وانچه خودم در مورد مرحوم پدرشان می دانم با بارگذاری یک کنگره بنام پدرشان که بنیان گذار آموزش نوین در دهه ۱۳۰۵ بوده ضمن تقدیر شایسته آرمان وروح آن مرحوم معرفی یک نماد انسانیت در تاریخ والگویی برای آیندگان باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *