زیبایی, لاغری

روش های لاغری

روش های لاغری

اگر اضافه وزن دارید حتما تا حالا به این فکر کردید که چطور لاغر بشوم و چطور بتوانم بدن خوش فرمی داشته باشم. برای لاغر شدن اکثرا می گویند اراده کن و ورزش کن حتما لاغر می شوی ، ورزش کردن برنامه ای بلند مدت برای لاغری است اما برای همه پاسخگو نیست چرا که ممکن است مشکلی در بدن شما وجود داشته باشد که با ورزش هم حل نشود ، راه بعدی که خیلی ها به دنبال آن هستند استفاده از رژیم های غذایی است و پس از آن استفاده از دارو و روش چهارم استفاده از روش های پزشکی است. در این مقاله به شما می گوییم با روش های مختلف چطور لاغر شوید.

نمونه هایی از روش های طبیعی لاغری

رژیم های لاغری بسیاری وجود دارند که با رعایت آنها می توان طی مدت کوتاهی وزن زیادی کم کرد. اساس اکثر این رژیم ها گرسنگی دادن به خود است که می تواند آسیب های زیادی به بدن وارد کند. اما محققان معتقدند که بهترین راه کاهش وزن صحیح و دائمی، تغییر روش زندگی به جای پیروی از رژیم های لاغری سریع است. در ادامه به ۱۱ تغییر مهم در روش زندگی که می توانند به مرور زمان موجب کاهش وزن شوند، می پردازیم:
 

مصرف صبحانه پر پروتئین و مقوی

صبحانه ای با پروتئین بالا بخورید. خوردن صبحانه ی پروتئینی می تواند گرایش به پرخوری را در ادامه روز کاهش دهد.
 

کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین

از مصرف نوشیدنی های پر شکر و آبمیوه ها بپرهیزید. این مایعات چاق کننده ترین چیزی هستند که می توانید وارد بدنتان کنید. به همین دلیل پرهیز از مصرف آنها موجب کاهش وزن می شود.
 

نخوردن آب ۳۰ دقیقه قبل و بعد غذا

نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی، آب بنوشید. مطالعه ای در این زمینه ثابت کرده است که نوشیدن آب قبل از هر وعده غذایی می تواند طی ۳ ماه، کاهش وزن را تا ۴۴ درصد افزایش دهد.

مصرف مواد کاهش دهنده وزن

مصرف غذاهایی را که برای کاهش وزن مفید هستند، مانند ماهی سالمون، سینه مرغ، سیب زمینی آب پز، لوبیا و آووکادو را افزایش دهید.
 

خوردن فیبر های محلول

تحقیقات نشان داده اند که فیبر های محلول می تواند موجب آب شدن چربی ها، خصوصا ناحیه شکم شوند. مکمل های فیبری مانند گلوکومانان نیز می تواند مفید واقع شوند.
 

نوشیدن چای و قهوه

چای و قهوه بنوشید. اگر از طرفداران چای و قهوه هستید می توانید هر چقدر که می خواهید آنها را مصرف کنید، زیرا کافئین موجود در این نوشیدنی ها می تواند متابولیسم بدن را ۳ تا ۱۱ درصد افزایش دهد.
 

غذاهای سالم و ارگانیک خوردن

سعی کنید بیشتر از غذاهای غیر فرآوری شده و سالم استفاده کنید. اساس و پایه رژیم غذایی خود را بر مصرف غذاهای سالم قرار دهید. این غذاها نه تنها کامل تر هستند بلکه زودتر موجب سیری می شوند و از پرخوری جلوگیری می کنند.
 

آرام جویدن غذا

غذای خود را آرام بخورید. افرادی که به سرعت غذا می خورند به مرور زمان وزن بیشتری اضافه می کنند. آرام خوردن موجب احساس سیری بیشتر و افزایش ترشح هورمون های کاهش وزنی می شود.
 

وزن کردن روزانه

هر روز خود را وزن کنید. مطالعات نشان داده اند، افرادی که هر روز خود را وزن می کنند بیشتر مستعد کاهش وزن و ثابت نگه داشتن آن هستند.
 

افزایش کیفیت خواب

داشتن خواب کافی. کم خوابی یکی از مهمترین عوامل افزایش وزن می باشد.

افزایش فعالیت روزانه

فعالیت و ورزش یکی از عوامل مهم کاهش وزن و ثابت نگه داشتن آن است. ورزش علاوه بر فواید فراوانی که برای سلامتی دارد، موجب سوختن کالری های اضافی می شود که نمی توان تنها با رژیم لاغری آنها را آب کرد. ورزش مورد علاقه تان را پیدا کنید و زمانی برای آن در برنامه تان بگنجانید.
 

روش های غیر طبیعی (جراحی) لاغری

اسلیو معده و دیگر روش های جراحی لاغری، از روش های غیر طبیعی کاهش وزن محسوب می شوند. جراحی های لاغری نه تنها می توانند خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و آپنه خواب را کاهش دهند، بلکه کیفیت زندگی شخص را به طرز قابل توجهی بهبود می بخشند.
 
به طور کلی کسانی کاندیدای انجام جراحی لاغری هستند که:
  • تلاش هایشان در جهت کاهش وزن با ورزش و برنامه رژیم غذایی لاغری ناموفق بوده باشد.
  • دارای شاخص توده بدنی (BMI) 40 به بالا هستند.
  • دارای شاخص توده بدنی (BMI) 35 به بالا بوده و دچار مشکلات و بیماری های جدی ناشی از چاقی هستند.
  • نوجوانانی که در سن بلوغ بوده و شاخص توده بدنی (BMI) آنها ۳۵ یا بالاتر بوده و دچار مشکلات جدی ناشی از چاقی هستند.
  • در برخی موارد، در صورت داشتن این ویژگی ها به همراه بیماری های جدی ناشی از چاقی، بیمار ممکن است برای چند نوع جراحی لاغری کاندید شود.
جراحی لاغری اغلب راه حل آخر بوده و زمانی انجام می شود که تمام تلاش های دیگر در راستای کاهش وزن بی نتیجه مانده و سلامت بیمار در خطر باشد. با این وجود، جراحی لاغری هنوز هم جزء جراحی های پرخطر بوده و نیازمند مراقبت و رسیدگی های ویژه برای جلوگیری از بروز عوارض می باشد. جراحی های لاغری نه جزء جراحی های زیبایی بوده و نه می تواند جایگزینی برای عادات غذایی خوب و داشتن فعالیت های منظم باشد.
جراحی لاغری موجب کاهش وزن سریع می شود اما برای موفقیت این عمل، بیمار باید ورزش مداوم و تغییر رژیم غذایی پس از جراحی لاغری را در برنامه زندگی خود قرار دهد. از آنجایی که
چاقی ژنتیکی قابل درمان نیست و تنها با جراحی کمی اصلاح می شود، در صورت شکست جراحی لاغری، وزن بیمار به طور ناگهانی افزوده می شود.
جراحی لاغری به دو روش موجب کاهش وزن می شود:
محدود کردن: از طریق جراحی، میزان غذایی که معده می تواند تحمل کند، محدود می شود که همین موجب کاهش کالری دریافتی بدن می شود.
عدم جذب: طی جراحی لاغری قسمتی از روده کوچک بای پس یا کوتاه می شود که موجب کاهش میزان جذب کالری و مواد مغذی می شود.
انواع روش های جراحی لاغری

انواع روش های جراحی لاغری

لیپوساکشن

لیپوساکشن روش برداشتن چربی های اضافی بدن است. طی این روش، متخصص زیبایی با دقت و احتیاط چربی های اضافی را از طریق لوله ی تو خالی و کوچکی به نام کانولا از بدن خارج می کند. با حرکت دادن لوله کانولا درون توده چربی، سلول های چربی ساکشن می شوند و بدن خوش فرم تر به نظر می رسد. این روش موقتی است و با عدم رعایت رژیم غذایی صحیح و ورزش نکردن چربی ها و وزن کاهش یافته باز خواهد گشت.

ابدومینوپلاستی

عمل ابدومینوپلاستی یا تامی تاک یک عمل جراحی پلاستیک برای زیبایی است. این عمل با حذف چربی و پوست اضافی از ناحیه شکم، عضلات قسمت شکم را تنگ و صاف می کنند. این نوع لاغری مختص بخش شکم است و بیشتر برای خانم ها که بعد از حاملگی دچار افتادگی پوست در ناحیه شکم می شوند مورد استفاده قرار می گیرد.

اسلیو معده

طی جراحی اسلیو معده که به نام آستینی کردن معده نیز شناخته می شود، جراح بیشتر معده را بر می دارد و تنها بخش موزی یا آستین شکلی که با بخیه بسته می شود، باقی می ماند. این جراحی نیز مانند جراحی حلقه ی معده، باعث کاهش حجم معده و سیری زودهنگام بیمار می شود.

بای پس معده

بای پس معده که با نام Roux-en-Y نیز شناخته می شود نوعی جراحی لاغری است که طی آن قسمت اعظمی از معده کنار گذاشته می شود و فقط قسمت فوقانی آن باقی می ماند. سپس قسمتی از روده کوچک بریده می شود. این بخش از یک طرف به کیسه جدید معده و از طرفی دیگر به ادامه روده کوچک وصل می شود. پس از این جراحی غذا از بیشتر معده و بخش کوچکی از روده عبور نمی کند و به همین دلیل عمل جذب اتفاق نیافتاده و منجر به کاهش وزن بیمار می شود.

بای پس روده

مانند جراحی اسلیو معده، در این جراحی نیز جراح بیشتر معده و دریچه ای که غذا را به روده ی کوچک می ریزد و بخش نخست روده ی کوچک که اثنی عشر نامیده می شود، را بر می دارد. سپس جراح بخش میانی روده را می بندد و بخش پایانی را مستقیما به بخش اثنی عشر متصل می کند که به این عمل سوئیچ اثنی عشری می گویند.

حلقه معده

جراح با روش لاپاراسکوپی (که شامل برش های کوچک روی شکم می باشد) برای جاگذاری حلقه ای سیلیکونی به دور قسمت بالایی معده استفاده می شود. با فشرده شدن حلقه، قسمت فوقانی معده به شکل کیسه ای با سوراخی (راهی به سمت سایر بخش معده) به اندازه ۲.۵ سانت در می آید. پس از این، معده تنها میتواند ۵ گرم مواد را در خود بگنجاند.

بالون معده

بالون معده بالون نرمی است که با هوا یا آب نمک پر شده است و از طریق لوله باریکی که از حلق وارد بده می شود، درون معده قرار می گیرد. بیمار پس از قرارگرفتن بالون در معده، نمی تواند مانند سابق غذا بخورد و بسیار سریع تر احساس سیری می کند. البته جاگذاری بالون معده برای لاغری، روشی موقتی است که پس از حداکثر ۶ ماه در آورده می شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *