زیبایی, سر و صورت

ریزش مو و جلوگیری از آن

ریزش مو و درمان آن

ریزش موی سر یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. هر فردی به‌نوبه خود به دنبال راه‌حلی برای درمان ریزش مو می‌گردد. البته ریزش روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است و اگر تعداد تار مو بیش از این باشد، نشان می‌دهد فرد دچار ریزش مو شدید شده است. در همه حال پیشگیری بهتر از درمان است. پس برای جلوگیری از ریزش مو پیشگیری مهم‌ترین توصیه است. مو هم مانند هر قسمت و هر عضو دیگری از بدن نیاز به مواد غذایی کافی دارد تا بتواند رشد کند و از سلامت برخوردار شود. مو به دلیل اینکه در معرض محیط بیرونی و هوای آلوده قرار دارد، به مراقبت بیشتری نیاز دارد. با ما در تک کارت همراه باشید تا توصیه‌هایی را مطرح ‌کنیم که رعایت کردن آنها می‌تواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد.

دلایل ریزش مو

استرس

یکی از دلایل اصلی ریزش مو استرس است. سه نوع ریزش مو با استرس مرتبط هستند: اختلال مو کنی، طاسی منطقه‌ای و تِلوژن اِفلوویِم که در این اختلال پوست سر نازک شده و ریزش مو اتفاق می‌افتد. البته این ریزش موی ناشی از استرس، دائمی نیست، بنابراین می‌توانید با یوگا، تمرین‌های تمرکز یا هر ورزش فیزیکی دیگر، آن را کنترل کنید.
عفونت‌ها یا بیماری‌های قارچی
ریزش مو می‌تواند ناشی از عفونت‌ها هم باشد. عفونت‌های قارچی نظیر کرم حلقه‌دار می‌تواند دلیل اصلی ریزش مو باشد که به شکل کورک آغاز می‌شود و به‌تدریج پخش می‌شود و منجر به نواحی طاس روی پوست سر می‌شود. برخی از عفونت‌ها را می‌توان به‌مرورزمان و به شکل طبیعی کنترل کرد، اما ابتدا باید مشکل را تشخیص داد و سپس بهترین درمان را انتخاب کرد تا بتوان جلوی ریزش مو را گرفت.تک کارت

وراثت

وراثت یکی دیگر از دلایل اصلی ریزش مو به‌حساب می‌آید. اگر طاسی در ژن‌ شما باشد، بعید است بتوانید برای توقف آن کاری انجام دهید. باوجوداین، احتمال ریزش موی آندروژنیک در زنان، به دلیل ترکیب ژنتیکی‌شان، بسیار کمتر است، اما حتی زنان هم می‌توانند نازکی مو یا نواحی کوچک طاس را در اثر وراثت، تجربه کنند.

کمبود مواد مغذی

اگر در بدن شما کمبود یک ویتامین یا ماده‌ی معدنی وجود داشته باشد، قطعاً موهای شما آسیب خواهند دید؛ بنابراین، برای جلوگیری از ریزش مو حتماً در غذای رژیمی خود، میزان درستی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی را داشته باشید.

بالا رفتن سن

گاهی اوقات، بالا رفتن سن می‌تواند دلیل نازک شدن مو و ریزش آن باشد. این حالت در اثر کمبود مواد مغذی و کلاژن در بدن اتفاق می‌افتد. بااین‌حال، دلیل روشنی برای این گفته وجود ندارد و ممکن است اگر مسئله‌ی وراثت در کار نباشد، با بالا رفتن سن هم دچار ریزش مو نشوید.

سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)

در بسیاری از زنان، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک دلیل اصلی ریزش شدید مو است. این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود: از چاقی گرفته تا سبک نادرست زندگی و عدم تعادل هورمونی. همچنین می‌تواند بر دوره‌ی قاعدگی زنان اثر بگذارد و محرکی باشد برای ریزش شدید مو.تک کارت

بارداری

بسیاری از زنان در دوران بارداری و پس‌ازآن، ریزش شدید مو را تجربه می‌کنند که در اثر تغییرات در سطح هورمون‌های بدن مادر در طول دوران بارداری است. البته ریزش مو در اثر بارداری، معمولاً پس از زایمان متوقف می‌شود.
استفاده از ابزار و مواد شیمیایی حالت‌دهنده
استفاده از اسپری‌های حاوی مواد شیمیایی برای رسیدن به سبک موی دلخواه یکی از عوامل ریزش مو است؛ اما استفاده از حرارت و مواد شیمیایی، بافت مو را از بین می‌برد و آن را مستعد آسیب می‌کند. تحت‌فشار قرار دادن و محکم بستن مو در انواع سبک‌های آرایش مو هم می‌تواند ریشه‌ی مو را تحت تأثیر قرار داده و سبب ریزش آن شود.

مصرف دارو

مصرف داروهای خاصی می‌توانند سبب ریزش شدید مو شوند. داروهایی که برای درمان عفونت‌ها یا عدم تعادل‌های هورمونی مصرف می‌شوند، در برخی از موارد، می‌توانند ریزش مو را تحریک کنند.

چگونه از ریزش مو جلوگیری کنیم

یکی از معضلاتی که این روزها برای هرکسی ممکن است پیش بیاید ریزش مو است. در این میان برخی از نوجوانان نیز درگیر این مشکل هستند. راه‌های جلوگیری از ریزش مو در نوجوانان نیز زیاد است. این راه‌ها را باهم بررسی می‌کنیم

شامپو کردن روزانه مو را ترک کنید

استفاده از انواع شامپو و نرم‌کننده از برخی جهات مانند تمیزی و بهداشت فردی مفید هستند، ولی اگر هرروز از این مواد شیمیایی استفاده کنید، به‌زودی تأثیرات منفی خود را بروز می‌کنند. در این حالت است که موی شما رو به خشکی می‌رود و تارهای مو دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند.

استفاده از محصولات شیمیایی را کاهش دهید

بسیاری از محصولات زیبایی و آرایشی که برای مو استفاده می‌شوند، به دلیل داشتن مواد شیمیایی برای مو مضر هستند و در صورت استفاده بیش‌ازحد، باعث خراب شدن، ضعیفی مو و درنهایت ریزش آن‌ها می‌شوند. بعد از رنگ کردن مداوم مو بارنگ موهای شیمیایی مدتی به تارهای موی خود استراحت بدهید و اجازه دهید رنگ طبیعی خود را نشان دهند. بعد از استفاده مکرر از محصولات آرایشی، موهای خود را با ماسک و تقویت‌کننده‌ها تیمار کنید تا موجب ترمیم مو شود.تک کارت

مواد غذایی مناسب مصرف کنید

هر فردی برای حفظ سلامتی بدن و مغز روزانه به غذا و میوه‌های با مواد مغذی کافی نیاز دارد. خوراکی‌هایی که دارای ویتامین و مواد معدنی کافی باشند، برای جلوگیری از ریزش مو مفید هستند. این مواد غذایی شامل: پروتئین، اسید چرب امگا ۳، عنصر روی، آهن، ویتامین ب ۱۲، ویتامین آ و سی، منیزیم و سلنیوم غنی است.

موها را به‌طور طبیعی خشک‌کنید

مو پروتئین خالص است و حرارت بالا به پروتئین مو آسیب می‌رساند. زمانی که از سشوار و دستگاه‌های خشک‌کن استفاده می‌کنید، بدون داشتن آگاهی در حال آسیب زدن به موهای خود هستید. اجازه دهید بعد از دوش گرفتن و شستشوی مو، خودشان به‌صورت طبیعی خشک شوند تا پروتئین و همچنین تارهای مو استحکام بیشتری پیدا کنند و با محیط بیرون در تبادل قرار گیرند.

مو را هرچند وقت کوتاه کنید

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای مبارزه با موخوره و ریزش مو، کوتاه کردن آن‌هاست. بسیاری از افرادی که موهای پرپشت و خوبی دارند اعتراف می‌کنند که موی خود را به‌صورت مرتب و هرچند وقت یک‌بار کمی کوتاه می‌کنند و به همین علت است که مو سالم و بدون موخوره به نظر می‌رسد.

مدل موهای آزاردهنده را انتخاب نکنید

برخی از مدل‌های مو مانند موی دم‌اسبی، انواع مدل بافت مانند بافت‌های آفریقایی یا هر مدل دیگری که موجب کشیده شدن تارهای موی شما می‌شود، ریزش مو را افزایش می‌دهد. فشار و کششی که در اثر مدل موهای عجیب و آزاردهنده به تارها وارد می‌گردد، باعث جدا شدن موها از ریشه می‌شود.تک کارت

برس زدن مو را فراموش نکنید

شانه کردن مو عادت بسیار خوبی است که علاوه بر حفظ نظم و مرتب بودن ظاهر موها، به بهداشت فردی هم کمک می‌کند. موهای خود را در حالت خیس شانه نزنید. سعی کنید شانه‌ای را انتخاب کنید که دندانه‌های بزرگ و پهن داشته باشد. بعدازآنکه موهای خود را شانه زدید، نیازی نیست دوباره آن را تکرار کنید یا روزی چند بار این کار را انجام دهید.

درمان پزشکی ریزش مو

برای درمان ریزش مو، شامپو، قرص و کرم‌هایی وجود دارد که استفاده مداوم از آن‌ها بی‌تأثیر نیست. شامپوهایی وجود دارند که موهای کم‌پشت را بهتر و پرپشت‌تر نشان می‌دهند. در شایع‌ترین نوع ریزش مو یعنی ریزش موی آندروژنتیک معمولاً افراد شوره، خارش و چربی زیادی روی موهایشان دارند که  باعث ریزش مو می‌شود. چند نمونه شامپو برای جلوگیری از ریزش مو شامل:

شامپو رینفولتیل

یکی از انواع شامپو برای جلوگیری از ریزش مو شامپو تقویت مو رینفولتیل با ترکیبات به‌کاررفته در آن گزینه مناسبی برای افرادی‌‌ هست که دارای موهای نازک و شکننده‌‌ هستند. این شامپو علاوه بر تقویت و رشد مو از ریزش مو که باعث طاسی‌‌ می‌شود نیز جلوگیری‌‌ می‌کند.تک کارت

شامپو سینره

شامپو ضد ریزش موی سینره  به‌عنوان شوینده در افرادی که تحت درمان با محلول ضد ریزش موی سینره یا سایر درمان‌های ریزش مو می‌باشند عرضه‌شده است و در جهت تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد موهای جدید به کار می‌رود. 

شامپو اکوفان

این شامپو ترمیم‌کننده و مغذی فولیکول‌های مو است، این شامپو علاوه بر این‌که موجب درمان ریزش مو می‌شود، در تقویت سلول‌های بنیادی مو نیز تأثیر به سزایی دارند.
 

راه‌های دیگری برای جلوگیری از ریزش مو

روش های دیگری برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد که در تک کارت به شما معرفی می کنیم، این راه ها عبارتند از: 

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به پوست سر، رشد مو را در قسمت‌هایی که دچار ریزش شده‌اند، تحریک می‌کند. پلاکت‌ها از طریق دستگاه سانتریفیوژ از خون جداشده و سپس به پوست سر تزریق می‌شوند.

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل دارویی است که  برای حدود دوسوم از زنانی که از آن استفاده کرده‌اند، مؤثر بوده است. محلول یا شامپو ماینوکسیدیل را هرروز روی پوست سرتان بمالید. این دارو ممکن است عوارض جانبی مانند تحریک پوست سر و ایجاد آکنه داشته باشد.

فیناستراید

فیناستراید یک قرص تجویزی است که ممکن است به کند شدن ریزش مو کمک کرده و باعث رشد موی جدید شود. این دارو بیشتر برای آقایان تجویز می‌شود و در آقایان زیر ۶۰ سال تأثیرگذاری بالاتری خواهد داشت.

فنیل افرین

فنیل افرین موضعی به دلیل خاصیت تحریک‌ انقباض عضلات فولیکول‌ها، برای جلوگیری از ریزش موی ناشی از حالت دادن به مو کمک می‌کند.تک کارت

درمان خانگی ریزش مو

برای درمان ریزش مو و یا هر بیماری دیگری باید بدانید مهم‌ترین مسئله و بهترین درمان این است که شما استرس‌های حاصله از مشکل به وجود آمده را دور کنید و اعتمادبه‌نفس خودتان را از دست ندهید.

  • عسل
  • حنا
  • روغن بنفشه
  • روغن سیاه‌دانه
  • شنبلیله
  • آلوئه ورا
  • آب پیاز
  • ماست
  • ماهی
  • اسفناج
  • کشک
  • انگور فرنگی (خارتوت)
  • دارچین
  • شیرین‌بیان
  • روغن نارگیل
  • لبو

درمان موهای ریخته

روش های مختلفی برای درمان موهای ریخته و جایگزینی آنها است ، اگر موهایتان کم پشت شده یا بخشی از سر شما سفید یا به اصطلاح کچل شده می توانید از سایت تک کارت بخش دریافت نوبت کاشت مو یا افزایش تراکم مو را انتخاب کنید تا همکاران ما برای مشاوره با شما قرار ملاقات بگذارند و بتوانند به صورت تخصصی مشکل شما را برطرف کنند

۴.۲/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *